קינוחי קפה – שילוב מושלם של טעמים בקינוח אחד

אין ספק כי עבור חובבי הקפה שבינינו, קינוחי קפה מהווים פינוק מושלם. מדובר, לרוב, בשילוב טעמים ייחודי, היוצר קינוח הן מריר מחד והן מתוק מאידך – טעמים שמשתלבים יחד לכדי סימפוניה נהדרת, שמשאירה בפה טעם של עוד. לפניכם שתי הצעות מעולות לקינוחי קפה נהדרים, שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. שימו לב: רצוי להיעזר במכונות קפה לצורך ההכנה.

טירמיסו

טירמיסו הוא "קינוח הדגל" של קינוחי הקפה. מדובר במעין עוגת גבינה, המורכבת לרוב מביסקוויטים, גבינת מסקרפונה, ליקר כלשהו, קצף חלבונים, סוכר ואיך לא – קפה. על מנת להכין את הקינוח הזה כך שייצא טעים במיוחד, רצוי מאוד לבצע שימוש עם אספרסו מכונת קפה.

מצרכים למתכון (5-6 מנות גדולות):

  • גבינת מסקרפונה – 250 גרם
  • שמנת מתוקה – 160 מ"ל (בסביבות שני שליש כוס רגילה)
  • 3 ביצים
  • סוכר – 75 גרם
  • ביסקוויטים – 250 גרם
  • אספרסו מכונת קפה  – 250 מ"ל (בערך כוס ורבע)
  • ליקר לבחירתכם – 3 כפות
  • קקאו לקישוט (לא חובה) – 1 וחצי כפיות

אופן ההכנה:

  • יש להקציף במיקסר את השמנת המתוקה והמסקרפונה, עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
  • בקערה נפרדת, יש לערבב יחד את הביצים, הליקר והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, יש להניח את הקערה הזו על סיר מלא במים רותחים (באן-מארי) ולבשל על אש נמוכה. תוך כדי, יש להקפיד לטרוף את התערובת עד שהיא נהיית בהירה ואחידה.
  • יש להעביר את התערובת למיקסר ולהקציף אותה במהירות גבוהה עד שהיא מתקררת.
  • כעת, יש לערבב יחד את שני הקרמים שהתקבלו: מקפלים בזהירות את התערובת השנייה (שמורכבת מביצים, ליקר וסוכר) לתוך תערובת השמנת המתוקה והמסקרפונה.
  • הכנה: יש לטבול את הביסקוויטים באספרסו. לאחר מכן, סדרו אותם בתבנית מרובעת, ושפכו מעליהם חלק מהקרם שהתקבל. הניחו שכבה נוספת של הביסקוויטים ושפכו עוד מתערובת הקרם. המשיכו כך, עד לסיום הקרם והביסקוויטים.
  • שימו לב: חשוב מאוד לצנן הכל במקרר במשך 5 שעות לפחות.
  • לסיום, ניתן לזרות מעל מעט קקאו.

עוגת מוקה

"מוקה" היא למעשה תערובת של קפה איכותי ושוקולד, היוצרת יחד עוגה מתוקה-מרירה משגעת. את העוגה ניתן לאכול קרה, קפואה או אף בטמפרטורת החדר.

מצרכים למתכון (עוגה בגודל של 22 ס"מ):

  • שוקולד (רצוי שוקולד מריר, המכיל כמות גבוהה של פולי קקאו) – 400 גרם (4 חפיסות)
  • אספרסו ממכונת קפה – 200 מ"ל (כוס מטבח רגילה)
  • 5 ביצים
  • שמנת מתוקה – 80 גרם
  • מלח – קורט
  • סוכר לבן – 100 גרם (חצי כוס מטבח רגילה)

אופן ההכנה:

  • יש להכין "באן מארי" – סיר עם מים רותחים, שבתוכו עוד סיר קטן. בתוך הסיר הקטן יותר יש לערבב יחד את האספרסו והשוקולד, עד להמסת השוקולד (הקפידו שלא לשרוף אותו). הורידו מהאש והמתינו שיצטנן.
  • לתוך אותה תערובת, הוסיפו גם את השמנת וערבבו.
  • הקציפו יחד את המלח, הביצים והסוכר במשך מספר דקות, עד לקבלת תערובת גבוהה ותפוחה.
  • שפכו את התערובת עם הביצים לתוך התערובת עם השוקולד לאט (רצוי לבצע זאת בשני שלבים).
  • לאחר מכן, יש להעביר הכל לתבנית משומנת, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות. יש לאפות במשך כשעה.
  • המתינו שהעוגה תתקרר ואז הכניסו למקרר.

בתיאבון!