בראוניז תותים ושוקולד מריר הילשה אלמנדוס

בראוניז תותים ושוקולד מריר

| בינוני | כשרות חלבי
מצרכים

120 גר' חמאה מומסת

230 גר' שוקולד מריר מטבעות 60%  מוצקי קקאו Ghana  לובקה

¾ כוס סוכר

2 ביצים

15 גר' מחית וניל מדגסקר

½ כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח דק

50 גר' פולי קקאו גרוסים

200 גר' תותים

200 גר' שוקולד מריר מטבעות 60%  מוצקי קקאו Ghana  לובקה (לאחר האפיה)

אופן הכנה

בקערה חסינת חום נמיס בפולסים קצרים שוקולד מריר וחמאה.

יש לוודא כי לא מחממים יתר על המידה ולאחר ההמסה המסה נעימה למגע.

בקערה נוספת מערבבים באמצעות מטרפה ביצים, סוכר ומחית וניל.

מאחדים את תערובת השוקולד עם תערובת הביצים.

מערבבים את היבשים בנפרד- קמח, מלח ואבקת אפייה ומקפלים את היבשים למסת הביצים והשוקולד.

מעבירים את המסה לתבנית ובוזקים את פולי הקקאו מעל. אופים כ- 15 דר' בתנור שחומם מראם ל- 160 מעלות.

פורסים את התותים ומנקים מהגבעולים. כאשר הבראוניז האפוי התקרר מסדרים מעליו את התותים הפרוסים ומעליהם שופכים שוקולד מריר מומס.

יש לקרר להתייצבות וחיתוך.

 

  • מתכון באדיבות הילה עוזיאל

מתכונים נוספים