ריסס ביסז הילשה אלמנדוס

ריסס ביסז – חיתוכיות בוטנים ושוקולד מריר

| קל - בינוני | כשרות חלבי, כשר
מצרכים

400 גר' חמאת בוטנים

120 גר' חמאה מומסת

50 גר' אבקת סוכר

5 גר' מלח דק

60 גר' בוטנים מלוחים מטוגנים

320 גר' שוקולד מריר מטבעות 60%  מוצקי קקאו Ghana  לובקה

אופן הכנה

בקערה חסינת חום יש להמיס חמאה במיקרו, נוסיף חמאת בוטנים מלח ואבקת סוכר ונחמם עד למרקם נוזלי.

את המסה שנוצרה נעביר לתבנית עם נייר נצמד.

נפזר מעל בוטנים מלוחים ונכניס למקפיא לכ-5 דקות להתייצבות.

נמיס בקערת מיקרו את מטבעות השוקולד המריר בפולסים של כ- 20 שניות עד להמסה מלאה של השוקולד.

לשפוך את השוקולד מעל לתבנית עם הבוטנים נזיז את התבנית מצד לצד למען כיסוי מלא של כל התבנית ונחזיר למקפיא עד להתייצבות.

לאחר התייצבות נחלץ מהתבנית בעזרת סכין דקה ונחתוך את הביסים המותאמים לנו.

 

  • מתכון באדיבות הילה עוזיאל

 

מתכונים נוספים